Utorak, 23 Oktobar 2018

O NAMA

Caritas Valjevo počeo je sa radom početkom devedesetih godina i svojim aktivnostima je ublažavao posledice, ne samo rata i raspada Jugoslavije, nego kasnije i posledice NATO bombardovanja, realizujući različite projekte, od interventnih programa pomoći do dugoročnih programa. Tih godina Caritas Valjevo je funkcionisao kao filijala Caritasa Beogradske nadbiskupije, a službeno delovanje počinje otvaranjem kancelarije u Valjevu u januaru 2001. godine.

Sadašnje aktivnosti Caritasa Valjevo se odnose na realizaciju projekata i aktivnosti pomoći ugroženim grupama, prvenstveno starima i Romima, uslugama socijalne zaštite, razvojem socijalnog preduzetništva, delovanja u vanrednim situacijama i promociji zaštite mentalnog zdravlja u zajednici.

Danas, dvadesetočlani tim Caritasa Valjevo na mesečnom nivou pruža 13.000 usluga u okviru pomoći u kući za 116 korisnika, između 700 i 800 kilograma se opere za lica koja žive na ivici margine i pruži se materijalna pomoć za preko 20 domaćinstava.