Utorak, 23 Oktobar 2018

POSTAVLJENE TABLE SA EKOLOŠKIM PORUKAMA U DRAČIĆU

fotoU saradnji Caritasa Valjevo, OŠ Dragoljub Ilić iz Dračica i JKP Vidrak Valjevo danas su u Dračicu postavljene table sa ekološkim porukama koje su osmislili učenici nižih razreda škole u Dračicu. U cilju podizanja ekološke svesti meštana ovog valjevskog sela i uticanja na smanjenje štete od prirodnih nepogoda koje mogu biti delimično izazvane velikim količinama smeća u našim rekama i šumama. Učenici dračićke škole pokušali su simpatičnim ekološkim sloganima da utiču na svoje roditelje, komšije i prijatelje da se prema planeti i prirodi ponašaju odgovorno zarad sebe i budućih generacija koje dolaze.

Pored ovih aktivnosti uz podršku Caritas Srbije i Caritasa Austrije, prehodnih meseci obezbeđeni su priručnici „Pripremimo se sa Hermanom“ za sve učenike nižih razreda na temu ponašanja tokom vanrednih situacija i zaštite životne sredine u cilju prevencije i smanjenja štete od elementarnih nepogode i organizovana je tribina za učenike viših razreda na istu temu.

U znak zahvalnosti za kreativan i inspirativan rad tokom jeseni učenici nižih razreda OŠ Dragoljub Ilić iz Dračica dobili su od Caritasa Srbije poklone u vidu Herman majica, pelarina, bojica i kačketa.