Lokacija
Sreda, 27 Oktobar 2021

ZA VIŠE SOLIDARNOSTI PREMA STARIJIMA - KLASTER KOLUBARSKOG OKRUGA

fotoMinistar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i šef Delegacije Evropske unije Majkl Davenport dodelili su u Kraljevu 10. februara sertifikate dobitnicima grantova kroz projekat "Evropska podrška inkluzivnom društvu“.   Među 28 odobrenih projekata koji će se sprovoditi na području 36 gradova i lokalnih samouprava  nalazi se i projekat „Za više solidarnosti prema starijima - Klaster Kolubarskog okruga za uslugu Pomoć u kući“ koji sprovodi Caritas Valjevo u partnerstvu sa Međuopštinskim centrom za socijalni rad „Solidarnost“  i opštinama Mionica, Lajkovac i Ljig.
“Danas smo započeli vrlo bitne projekte sa organizacijama širom Srbije i jedan veliki projekat za Kraljevo koji se nalazi na vladinoj listi priortetnih infrastukturnih projekata”, istakao je Davenport. Ambasador Davenport je poručio da je socijalno uključivanje i solidarnost sa osetljivim grupama jedna od osnovnih vrednosti EU koje je Srbija usvojila.

„Glavni cilj projekta koji će se sprovoditi narednih 20 meseci je obezbeđivanje održivosti brige o starim licima u opštinama Lajkovac, Ljig i Mionica u cilju smanjenja potražnje za akutnom i dugoročnom institucionalizacijom. Pored toga radiće se na podizanju nivoa svesti pojedinaca i institucija u cilju obezbeđivanja održivosti socijalnih usluga i obezbeđivanju  kvalitetnijeg  života starih i njihovih porodica. Caritas Valjevo preneće svoja višegodišnja znanja i iskustva iz oblasti dnevnih usluga u zajednici, odnosno usluge Pomoć u kući i dati mentorsku podršku Centru za socijalni rad da pokrene i licencira ovu uslugu.  Narednih meseci biće obučeno stručno osoblje i negovateljice koje će u julu započeti pružanje usluge u sve tri opštine Kolubarskog okruga  za 100 starih lica“ kaže Dušan Perić, menadžer projekta.

Projekat „Za više solidarnosti prema starijima - Klaster Kolubarskog okruga za uslugu Pomoć u kući“ finansira Evropska unija, a implementira Caritas Valjevo uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja kao glavni korisnik projekta, i u partnerstvu sa Međuopštinskim centrom za socijalni rad „Solidarnost“ i opštinama Mionica, Lajkovac i Ljig. Ova akcija je deo projekta „Evropska podrška inkluzivnom društvu“, koji se sprovodi uz podršku Evropske unije sa ukupnim fondom od 4.331.275,56 miliona evra i kojim rukovodi Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji.

Foto: UNOPS‎ / Stefan Stojanovic

Svako od nas ima dosta stvari koje više ne nosi, a koje bismo mogli da poklonimo onima kojima je to najpotrebnije.

Možete doneti svoju odeću, obuću, ćebad, posteljinu kod nas, uz prethodnu najavu na broj telefona 291-820. Ili ostavite ispred vrata ako nismo kod kuće :)

Dusko Radovic

 

Toliko nas ima i toliko imamo da niko ne sme ostati sam i bespomoćan! (D. Radović)

KONTAKT

Caritas Valjevo |
Braće Veličković 44 |
14000 Valjevo |
PIB 106811763 |
MBR 28025629 |
tel: +381 14 291 820 |
fax. +381 14 291 820 |
office@caritas-valjevo.rs |
Radno vreme: ponedeljak-petak / 8.00-16.00h

Vešeraj  |  +381 60 30 65 469
Karađorđeva 120b
Radno vreme vešeraja:
ponedeljak-petak 07.30-15.30h |