Subota, 22 Septembar 2018

URUČENE LICENCE SOCIJALNE ZAŠTITE

fotoNa svečanosti u Palati Srbije, Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin uručio je Caritasu Valjevo zvaničnu državnu licencu za pružanje usluge Pomoć u kući.  Pored valjevskog Caritasa licencu su dobili i saradnici iz Caritasa Šabac, Subotice i Sremske Mitrovice.

Ministar Vulin uručio je 37 licenci za usluge socijalne zaštite pružaocima usluga iz privatnog i državnog sektora i naglasio da će sve usluge u zajednici nastaviti da postoje, bez obzira na bogatstvo ili siromaštvo opština. Vulin je istakao da je Ministarstvo rada do sada izdalo 145 licenci za razne oblike rada u socijalnoj zaštiti i da je stav ministarstva  da se do kraja godine završi proces licenciranja, kako za usluge, tako i za usluge domskog smeštaja.

„Danas, na svečanoj dodeli licenci za usluge socijalne zaštite još jednom smo dobili i potvrdu da smo dosegli visoke standarde koje je bilo potrebno ispuniti u postupku licenenciranja usluge Pomoć u kući. Ministar Vulin je istakao, u obraćanju pružaocima usluga, da smo partneri na istom zadatku, u službi čoveka koji ima potrebu podrške, ali je rekao i jednu jako važnu činjenicu - da smo mi, pružaoci usluga ispunili, pored visokih standarda i nešto što nije moglo biti propisano zakonom i pravilnicima, a to ja lična i profesionala posvećenost, koja je iznad svega. Lično bi dodala da je briga i ljubav prema čoveku u potrebi  pokretačka snaga i inspiracija za stvaranje zajednice sa uslugama i sadržajima koji olakšavaju život svima, imajući ispred sebe sliku dostojanstvenog života.  Iako je Caritas Valjevo dobio rešenje o ispunjenosti uslova za pružanje usluge Pomoć u kući prošlog avgusta, danas na svečanom uručenju licence, naša organizacija i naš grad Valjevo se upisao u mapu gradova koji i te kako brinu o svojim građanima i koji podržava inicijativu organizacija civilnog društva i njihovo uključivanje u sistem socijalne zaštite. Na ovaj način slobodno mogu reći da smo svi dobili licencu - naše negovateljice i ceo tim službe Pomoći u kući, naši korisnici i njihove porodice i naš grad“, kaže Snježana Badrić, koordinator usluge "Pomoć u kući" Caritasa Valjevo.