Četvrtak, 21 Juni 2018

ZAVRŠENI RADOVI U KORITU REKE LJUBOSTINJE

fotoNakon sanacije klizišta u Pivskoj ulici Caritas Valjevo je u saradnji sa Direkcijom za urbanizam, građevinsko zemlјište, puteve i izgradnju Valјeva završio radove na povećanju proticajnog profila reke Ljubostinje sa izradom obaloutvrde od kamenog nabačaja nizvodno od mosta u Podgoričkoj ulici u Valjevu.

Radovi na obe lokacije su realizovani u sklopu aktivnosti kancelarije Caritasa Valjevo na polju pružanja podrške i rehabilitacije domaćinstava koja su pretrpela štetu usled klizišta tokom maja meseca 2014. godine  i aktivnosti na polju smanjenja štete od elementarnih nepogoda.

Radove na sanaciji klizišta i povećanju  proticajnog profila reke Ljubostinje izvela je valjevska firma Sava Kop i ukupna vrednost Caritasove investicije iznosi 1,5 miliona dinara. Sredstva za navedene radove obezbeđenja su zahvaljujući finansijskoj podršci Caritasa Slovačke i Caritasa Srbije.

.