Petak, 23 Juli 2021

VALJEVO KAO PRIMER DOBRE PRAKSE

fotoU okviru projekta “Usluge socijalne zaštite za osetljive grupe” koji u Srbiji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) na Divčibarama 14. i 15. oktobra organizovan je dvodnevni forum na temu “Razmena dobre prakse na lokalnom nivou u okviru usluga socijalne zaštite”. Događaj je imao za cilj razmenu iskustava i znanja između relevantnih lokalnih aktera u oblasti socijalne zaštite, kao i primera dobre prakse koje se u lokalnim samoupravama mogu pronaći.

U cilju prezentovanja primera dobrih praksi lokalnih samouprava predstavnici Caritas Valjevo i Društva za cerebralnu paralizu predstavili su rezultate svog rada i napretka, kroz dobru saradnju sa Gradom Valjevo kao jedinicom lokalne samouprave. Obe organizacije civilnog društva prezentovale su istorijat i proces uvođenja licenciranih socijalnih usluga kroz saradnju sa lokalnom samoupravom ali i inovativnih i nestandardizovanih usluga koje se pružaju na teritoriji grada za osobe koje se nalaze u stanju socijalne potrebe. Rezultate sprovođenja socijalnih usluga kroz institucionalne okvire predstavio je “Centar za socijalni rad "Kolubara" iz Valjeva.

Projekat “Usluge socijalne zaštite za osetljive grupe” koji sprovodi GIZ, a u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja ima za cilj razumevanje potreba osetljivih društvenih grupa i kreiranje usluga socijalne zaštite u skladu sa tim potrebama.  Ovim projektom planirano je unapređenje usluga koje se pružaju osetljivim grupama osobama sa invaliditetom, deci, starima, ženama, žrtvama nasilja, Romima, migrantima i drugima ranjivim kategorijama stanovništva.

16.10.2020. Valjevo

Radno vreme: ponedeljak-petak / 8.00-16.00h