Lokacija
Sreda, 27 Maj 2020

CARITAS VALJEVO LICENCIRAO USLUGU “POMOĆ U KUĆI”

U okviru standardne procedure licenciranja usluga socijalne zaštite propisane od strane Republike Srbije 12. avgusta Caritas Valjevo  posetila je inspektorka socijalne zaštite Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije Nena Darmanović, čime je Caritas Valjevo i zvanično završio proceduru licenciranja usluge „Pomoć u kući” i postao prva organizacija u Valjevu i petnaesta organizacija u Srbiji licencirana za ovu vrstu socijalne usluge. Licenca je izdata na period od šest godina što je ujedno i maksimalni mogući period prema važećim zakonima.

- Dobijanje licence je logičan nastavak naših aktivnosti s obzirom da je Caritas Valjevo već 14 godina aktivan na polju kućne nege za stara lica i lica iz ranjivih kategorija stanovništva na području Valjeva. Uz podršku Grada Valjeva tri negovateljice Caritasa Valjevo mesečno zbrinjavaju, u okviru usluge „Pomoći u kući“, 36 korisnika iz kategorije odraslih i starih lica.  Od početka februara meseca u Valjevu se realizuje usluga „Pomoći u kući“ za 16 lica sa mentalnim i intelektualnim smetnjama u okviru projekta „Profesionalizacija sektora mentalnog zdravlja u Valjevu u cilju kvalitetnijeg života osoba sa intelektualnim smetnjama” koji sprovodi Caritas Valjevo u partnerstvu sa Gradom  Valjevom i Udruženjem za pomoć deci sa posebnim potrebama „Naši snovi“, a u okviru programa „Otvoreni zagrljaj“ koji sprovodi Evropska Unija.  Jedna od projektnih aktivnosti i obaveza bila je i licenciranje usluge u skladu sa zakonskim standardima koje treba da ispunjavaju pružaoci usluga“,  kaže Dušan Perić, asistent na projektu iz Caritasa Valjevo.

Zainteresovani građani Valjeva mogu dobiti detaljnije informacije o ostvarivanju prava na uslugu, svakim radnim danom na telefon 014/291-820 ili na email Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Svako od nas ima dosta stvari koje više ne nosi, a koje bismo mogli da poklonimo onima kojima je to najpotrebnije.

Možete doneti svoju odeću, obuću, ćebad, posteljinu kod nas, uz prethodnu najavu na broj telefona 291-820. Ili ostavite ispred vrata ako nismo kod kuće :)

Dusko Radovic

 

Toliko nas ima i toliko imamo da niko ne sme ostati sam i bespomoćan! (D. Radović)

KONTAKT

Caritas Valjevo |
Braće Veličković 44 |
14000 Valjevo |
PIB 106811763 |
MBR 28025629 |
tel: +381 14 291 820 |
fax. +381 14 291 820 |
office@caritas-valjevo.rs |
Vešeraj  |  +381 60 30 65 469

Radno vreme: ponedeljak-petak 07.30-15.30h |