Četvrtak, 18 Juli 2019

POTPISAN UGOVOR O SARADNJI SA GRADOM VALJEVOM

fotoDanas je potpisan ugovor o saradnji u okviru javne nabavke  raspisane od strane Gradske uprave Valjevo za pružanje socijalne usluge “Pomoć u kući” na teritoriji  Valjeva. Caritas Valjevo pružaće u narednih godinu dana uslugu Pomoć u kući za sto lica sa teritorije grada Valjeva.  Caritas Valjevo je licencirani pružalac usluge "Pomoć u kući" od strane Ministarstva za rad, socijalna i boračka pitanja Republike Srbije od 2015. godine zahvaljujući ispunjavanju svih standard  u skladu sa “Zakonom o socijalnoj zaštiti” i pripadajućim pravilnicima koji definišu standarde za pružanje usluga socijalne zaštite.

Usluga socijalne zaštite „Pomoć u kući“ je usluga podrške korisnicima u zadovoljavanju svakodnevnih životnih potreba, kako bi se unapredio ili održao kvalitet života. Usluga je dostupna odraslima i starijima koji imaju ograničenja fizičkih i psihičkih sposobnosti, usled kojih nisu u stanju da nezavisno žive u svojim domovima bez redovne pomoći u aktivnostima dnevnog života, nege i nadzora, pri čemu je porodična podrška nedovoljna ili nije raspoloživa.

Caritasov tim koji funkcioniše u okviru službe “Pomoć u kući” trenutno broji devet negovateljica, jednog stručnog radnika-psihologa, koordinatora usluge i dva fizioterapeuta,  a uskladu sa naprednim standardima koji se primenjuju za pružanje ove dnevne usluge u zajednici.