Četvrtak, 21 Juni 2018

POSTAVLJENI TUŠEVI ZA MIGRANTE I IZBEGLICE U PROSTORU MIKSALIŠTA

Uz finansijsku podršku Catholic Relief Services danas je u prostoru Miksališta, neformalnog izbegličkog centra koji funkcioniše od avgusta meseca u Beogradu,  Caritas Valjevo postavio mobilni kontejner sa pet tuš kabina. Narednih meseci u zagrejanom prostoru, uz toplu vodu, migranti i izbeglice sa istoka moćiće da se osveže i okrepe pred težak put koji im predstoji ka zemljama Zapadne Evropi. Pored tuševa sa mini kabinama obezbeđeni su šamponi, peškiri, fenovi za kosu kao i osoblje i sredstva za higijenu za svakodnevno održavanje čistoće celokupnog sanitarnog prostora.  Mobilni tuševi nakon migrantske krize ostaju u vlasništvu Caritasa Valjevo i biće stavljeni na raspolaganje našim sugrađanima koji nažalost nemaju ovakve uslove u svojim domovima.

Svakodnevno od avgusta meseca stotine izbeglica i migranata na putu kroz Srbiju pomoć potraži u prostoru Miksališta koji funkcionište zahvaljujući velikom srcu i dobroj volji pojedinaca, kompanija i organizacija civilnog društva iz Srbije i sveta.