Subota, 22 Septembar 2018

OTVOREN SOCIAL CAFE U BOGOVADJI

U fotosubotu 16. septembra svečano je otvoren „Social Cafe” u Centru za azil u Bogovađi koji se nalazi pod patronatom Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije.

Social cafe je realizovan na inicijativu Caritasa Valjevo, a uz podršku italijanskih organizacija Ipsia-Acli, Caritas Italije i Caritasa Ambrosiana. Kafe je prostor za druženje i neformalno obrazovanje, namenjen izbeglicama i migrantima smeštenim u Centru za azil u Bogovađi. Glavni cilj social cafe-a je poboljšanje kvalitet vremena i života osoba koje borave u ovom centru i njihova edukacija tokom boravka u Srbiji.

Caritas Valjevo je sa svojim aktivnostima prisutan u Centru za azil u Bogovađi od novembra 2016. godine, a početne aktivnosti Caritasa Valjevo odnosile su se na pružanje psihosocijalne podrške migrantima u cilju očuvanja mentalnog zdravlja.

Tokom proleća i leta 2017. godine aktivnosti su proširene realizacijom različitih edukativnih programa, kursevima engleskog i nemačkog jezika, različitim sportskim i edukativnim sadržajima koji imaju za cilj podizanje nivoa tolerancije i razumevanja, a otvaranje Social Cafe-a predstavlja samo zaokruživanje saradnje Caritasa Valjeva i Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije.