Četvrtak, 17 Oktobar 2019

ZAVRŠEN PROJEKAT PODRŠKE PACIJENTIMA NA DIJALIZI

Nakon dve godine rada završen je projekat podrške pacijentima na peritoneumskoj dijalizi.

Od juna 2017. godine Caritas Valjevo je u partnerstvu sa Opštom bolnicom Valjevo - Odeljenjem nefrologije, sprovodio ovu specifičnu inovativnu socio-zdravstvenu uslugu podrške našim sugrađanima. Specifičnost ovog projekta je što se usluga pružala u kućnim uslovima i bila veoma značajna pacijentima koji samostalno obavljaju dijalizu. Sam projekat je bio potpuno inovativan u Srbiji i doneo je kao rezultat uslugu koja je potpuno standardizovana i definisana sadržajima koji zadovoljavaju i poboljšavaju kvalitet života korisnicima.
Projekat je bio regionalnog tipa i pokrivao je opštine Lajkovac, Ub, Mionicu, Osečinu i Valjevo, a realizovao se uz podršku Caritasa Nemačke i Caritasa Srbije.

01.07.2019.

Radno vreme: ponedeljak-petak 07.30-15.30h |