Subota, 21 Septembar 2019

"UKUS DOMA" NA BEOGRADSKI NAČIN

FOTOU Kulturni centar Grad stavite 150 grama multikulturalnosti, pet listića tolerancije, sve to pomešajte sa dozom Afričke zavodljivosti i Bliskoistočnim šarmom i kuvajte dva sata na tihoj vatri. Nakon laganog mešanja na temperaturu od 32 stepena, kada se sastojci sjedine, dodajte dobri stari duh Savamale, pet velikih kašika ljubavi i začinite pozitivnom atmosferom i dobrom energijom. Dobijeni „Ukus doma“ preručite u 10 velikih činija i poslužite za 200 gostiju.

Tako bi najjednostavnije mogao da glasi recept jučerašnje priče o Balkanskoj migrantskoj ruti ispričan kroz tradicionalnu kuhinju Bliskog istoka i Afrike. Korisnici Centra za azil u Bogovađi su priredili degustaciju jela za Beograđane u jednoj od najšarmantnijih beogradskih četvrti. Nakon valjevske premijere posetioci „Ukusa doma“ u KC Grad imali su prilike da probaju sirijski Babaganoush, Chapati i Korma chicken iz Kašmira ili meso na burundijski način pripremljeno u Terezinom kutku. Egzotični začini možda nisu srušili sve barijere koje prate pitanje migracija u 21. veku ali su sigurno doprineli približavanju i razumevanju različitih kultura i neizvesnosti ljudskih sudbina.

„Ukus doma“ se realizovao zahvaljujući projektu “Divided Past – Joint Future” koji sprovodi Omladinski komunikativni centar iz Banja Luke sa lokalnim partnerima i Caritasom Valjevo, a uz podršku Evropske unije.

Detaljnije informacije o projektu možete pronaći na web prezentaciji www.jointfuture.org ili na društvenim mrežama Facebook, Twitter ili Instagramu.

03/09/2019

Radno vreme: ponedeljak-petak 07.30-15.30h |