Subota, 22 Septembar 2018

BESPLATNA USLUGA VEŠERAJA ZA POPLAVLJENE

fotoCaritas Valjevo, uz podršku Caritasa Italiana,  u novembru mesecu počeo je sa uslugom besplatnog pranja, sušenja i peglanja veša za poplavljena domaćinstva iz valjevskog kraja. Narednih sedam meseci domaćinstva koja su tokom majskih poplava izgubila veš mašine ili nemaju vodu imaju mogućnost putem ovog projekta da besplatno operu svoj veš.
„Caritas Valjevo 8 godina pruža uslugu vešeraja za ranjive grupe u Valjevu, a već dve godine uz podršku Grada Valjeva, i za osobe sa invaliditetom.  Na osnovu situacije uočene na terenu prepoznali smo ovu potrebu i uz pomoć Caritasove mreže proširili svoje kapacitete u vešeraju i samim tim omogućili poplavljenima da besplatno operu svoj veš. Pored toga, u cilju pomoći poplavljenim sugrađanima, od juna meseca na terenu je i naš tim koji pruža medicinsku, psiho-socijalnu i materijalnu pomoć poplavljenim domaćinstvima“  kaže Radoslav Ljubičić, direktor Caritasa Valjevo.

.