Četvrtak, 21 Juni 2018

EDUKACIJA ZA UČENIKE OŠ "DRAGOLJUB ILIĆ" IZ DRAČIĆA

Caritas Valjevo uz podršku Caritasa Srbije nastavio je aktivnosti u okviru programa smanjenja rizika od elementarnih nepogoda predavanjem o ponašanju tokom vanrednih situacija i zaštitom životne sredine u cilju smanjenja rizika od katastrofa za učenike viših razreda OŠ Dragoljub Ilić iz Dračića.  Pored toga  učiteljima razredne nastave ove škole predstavljen je priručnik za decu „Pripremimo se sa Hermanom“, u kojoj morski rak Herman opisuje različite prirodne katastrofe koje su ga zadesile (poplave, zemljotres, požar, klizišta) i svoju potragu za savršenom kućicom. Kroz ovaj priručnik najmlađi učenici škole u Dračiću i izdvojenih odeljenja iz valjevskih sela Prijezdić, Žabari i Bačevci imaće priliku da uče o prirodnim katastrofama i o načinu kako se zaštiti od njih. Caritas Srbije uz finansijsku podršku Caritasa Austrije, besplatno je obezbedio priručnike „Pripremimo se sa Hermanom“ za svu decu OŠ Dragoljub Ilić, čija će odeljenja učestvovati na projektu.