Četvrtak, 21 Juni 2018

KVIZ NA TEMU VANREDNIH SITUACIJA ODRŽAN U DRAČIĆU

U okviru tematskog dana održanog u OŠ „Dragoljub Ilić“ iz Dračič danas je realizovana  edukacija u formi  kviz na temu delovanja tokom vanrednih situacija i zaštite životne  sredine u cilju prevencije prirodnih katastrofa. Prethodnih nedelja učenici nižih razreda ove škole učili su kroz priručnik za decu „Pripremimo se sa Hermanom“, u kojoj morski rak Herman opisuje različite prirodne katastrofe koje su ga zadesile (poplave, zemljotres, požar, klizišta) i svoju potragu za savršenom kućicom.  Kroz ovaj priručnik najmlađi učenici škole u Dračiću i izdvojenih odeljenja iz valjevskih sela Prijezdić, Žabari i Bačevci stekli su znanja  o prirodnim katastrofama i o načinu kako se zaštiti od njih. Caritas Srbije uz finansijsku podršku Caritasa Austrije, besplatno je obezbedio priručnike „Pripremimo se sa Hermanom“ i poklone u vidu majica, kabanica i bojica za svu decu OŠ Dragoljub Ilić, koja su učestvovala u kvizu.