Petak, 14 Decembar 2018

ZAVRŠENE AKTIVNOSTI U VALJEVSKOJ LOZNICI U CILJU SMANJENJA ŠTETE OD NEPOGODA

fotoTokom ove nedelje završene su aktivnosti u cilju smanjenja štete od prirodnih katastrofa u selu Valjevska Loznica, a u okviru II dela projekta Psihosocijalna podrška poplavljenima. U 2015. godini realizaovan je niz aktivnosti kroz projekat " Psihosocijalne podrške poplavljenima"  u poplavljenim zonama Grada Valjeva, a Caritasov PS tim učestovao je u  obnavljanju oštećenih kuća i njihovo osposobljavanje za redovan život, pružanju psihosocijalne podrške osobama pogodjenim poplavama, pružanjem medicinske nega za bolesna i stara lica ali bio je aktivan i na polju edukacija o poplavama za decu osnovnih škola sa ciljem unapredjenja mehanizama prevladavanja  stresa i smanjenje mogućih posledica. Pored toga  važan segment rada Caritasovog mobilnog tima odnosio se i na  izradu evakuacionih planova za stanovništvo, sa akcentom na stara lica i  osobe sa mentalnim i intelektualnim poteškoćama, ali i stoke.