Četvrtak, 18 Juli 2019

OBELEZEN 8. MART U CENTRU ZA AZIL BOGOVADJI

Foto Zahvaljujući saradnji i podršci Caritasa Ambrosiane i italijanske organizacije IPSIA ACLI nastavljane su aktivnosti Caritasa Valjevo u Centru za azil u Bogovađi i u 2018. godini.

Povodom Međunarodnog dana žena u Centru za azil u Bogovađi u saradnji sa Crvenim krstom Beograd organizovano je obeležavanje 8. marta kao dan borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca. Kroz razgovor i diskusiju korisnice usluga Centra za azil podsetile su se o značaju borbe Klare Cetkin, Luiz Cic, Aleksandre Kolontaj i drugih snažnih žena za izjednačavanje prava pripadnica lepšeg pola i muškaraca u savremenom svetu i zašto je i danas jako važno govoriti o pravima žena i pružanju podrške uspostavljanju sistema jednakosti i socijalne pravde.

Zahvaljujući vrednim dečijim prstima prostor Centra za azil u Bogovađi zasijao je osmomartovskim sjajem, a čestitke, cvetići i narukvice na ženskim rukama  ostaće kao trag i svedočenje da se o jednoj višedecenijskoj borbi za izjednačavanje prava i bolju i sigurniju budućnost i danas govori. Borba koju su započele hrabre idealistkinje u vremenu opšte društvene nejednakosti  i danas mora biti zvezda vodilja i motivacija da se za ljudska prava i slobodu čovečanstvo mora svaki dan boriti.

Uz podršku internacionalne mreže Caritasa, Caritasa Nemačke, Caritasa Ambrosiane i
IPSIA ACLI  od 2016. godine Caritas Valjevo prisutan sa svojim aktivnostima u Centru za azil u Bogovađi.