Petak, 15 Decembar 2017

POMOĆ U KUĆI

POMOC U KUCIUsluga socijalne zaštite „Pomoć u kući“ je usluga podrške korisnicima u zadovoljavanju svakodnevnih životnih potreba, kako bi se unapredio ili održao kvalitet života. Usluga je dostupna odraslima i starijima koji imaju ograničenja fizičkih i psihičkih sposobnosti, usled kojih nisu u stanju da nezavisno žive u svojim domovima bez redovne pomoći u aktivnostima dnevnog života, nege i nadzora, pri čemu je porodična podrška nedovoljna ili nije raspoloživa. Dom korisnika je okruženje u kome se pruža većina usluga, uz korišćenje usluga socijalnih i zdravstvenih službi u zajednici na način koji omogućava održanje maksimalnog stepena nezavisnosti i brige o potrebama korisnika. Sadržaj usluge „Pomoć u kući“ se kroz procenu potreba definiše individualnim planom prilagođenim potrebama korisnika, a usluga obuhvata niz sadržaja opšte nege i pomoći u kući. Korisnici usluge su stara i odrasla lica, osobe sa invaliditetom (telesnim, intelektualnim i mentalnim), osobe sa trenutnim i trajnim povredama i u post traumatskom stanju.

Caritas Valjevo je licencirani pružalac usluge "Pomoć u kući" od strane Ministarstva za rad, socijalna i boračka pitanja Republike Srbije.

Detaljnije informacije možete dobiti na broj telefona 014/291820 svakim radnim danom od 08 do 16 časova ili putem elektronske pošte na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.