Petak, 15 Decembar 2017

GRADSKI VESERAJ "LINDO"

U cilju obezbeđivanja sopstvenih sredstava za kofinansiranja usluge besplatnog Vešeraja za osobe sa invaliditetom,  Caritas Valjevo je krajem februara 2016. godine otvorio komercijalni vešeraj za sve usluge pranja, sušenja i peglanja veša za građane i pravna lica sa teritorije grada Valjeva. Vešeraj se nalazi u Karađorđevoj ulici broj 120/b i radno vreme je radnim danima od 08 do 16 časova.

U nastavku možete pogledati cenovnik naših usluga:

Opširnije: GRADSKI VESERAJ "LINDO"

VEŠERAJ ZA OSOBE SA INVALIDITETOM

veserajIskustvo u radu i pružanju usluge Pomoć u kući i iskustvo stečeno kroz realizaciju projekta Centar za slušanje, izdvojilo je jedan od problema u svakodnevnom funkcionisanju korisnika usluge, ali i do izdvajanja problema drugih ranjivih grupa koje su se obraćale za pomoć, posebno samohranih roditelja-majki. Na inicijativu Caritas-a Valjevo, a uz podršku partnera Caritas-a Pordenone-Italija, 2006. godine apliciralo se sa projektom triangularnog tipa, koji je povezao tri aspekta - probleme i potrebe dve ranjive grupe – stare i invalidne osobe, samohrane majke - i uslugu. Jednostavnim rečima odgovorilo se na potrebe starih i invalidnih osoba koje nemaju fizičke i tehničke kapacitete u higijeni odeće i posteljine, na potrebe samohranih majki koje nemaju mogućnost zapošljavanja zbog svoje primarne uloge i neadekvatog obrazovanja, ponude radnih mesta, radnog vremena i usluge vešeraja kao unapređenje usluge pomoći u kući. Dobrim planiranjem uvezala se usluga pomoć u kući sa distribucijom veša i time je podignut kvalitet života korisnika, ekonomski osnažena porodica bez jednog roditelja i dodata nova aktivnost u paket usluga pomoć u kući.

Opširnije: VEŠERAJ ZA OSOBE SA INVALIDITETOM