NAJBOLJI VIDEO ŠKOLE U DRAČIĆU

Osnovna škola u Dračiću osvojila je MEMORIJALNU NAGRADU JOVANA LONČAREVIĆ za najbolji video na konkursu „Zajedno gradimo društvo: Snimi budućnost bez katastrofa“!

Njihovo izuzetno kreativno rešenje na upečatljiv način prenelo je poruku o značaju prevencije i zaštite životne sredine. Učenici su kroz originalan i motivišući video pokazali kako zajedničkim delovanjem možemo stvoriti budućnost bez katastrofa, doprinoseći podizanju svesti o ovoj važnoj temi.

Caritas Srbije i Caritas Valjevo ponosno ističu angažovanost i kreativnost učenika i nastavnika OŠ Dračić, koji su još jednom pokazali predanost edukaciji i inspiraciji drugih na akciju koja doprinosi očuvanju naše planete. Ovaj uspeh je dokaz da zajedničkim snagama možemo napraviti značajne promene u našem društvu.

Čestitamo školi u Dračiću na ovom izuzetnom postignuću!

O MEMORIJALNOJ NAGRADI MR JOVANA LONČAREVIĆ

Tokom 7 godina realizacije programa Smanjivanje rizika od elementarnih nepogoda  Caritas Srbije kontinuirano sprovodi aktivnosti usmerene na edukaciju dece i odraslog stanovništva i podizanju svesti o očuvanju životne sredine i ozbiljnosti posledica koje za sobom ostavljaju prirodne katastrofe, kao i o smanjivanju rizika od njihovog nastajanja. U saradnji sa Kancelarijom za javna ulaganja, Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije – Sektorom za vanredne situacije i lokalnim samoupravama realizovan je veliki broj aktivnosti: edukovano je preko 13 000 dece i odraslih, čišćena su rečna korita, uklanjane divlje deponije, sprovođene akcije sađenja drveća…

Srce i duša ovog programa bila je mr Jovana Lončarević  (1982 – 2022.), koja je svojim znanjem i zalaganjem doprinela da brojne lokalne zajednice postanu otpornije na posledice prirodnih katastrofa. Tokom svog rada realizovala je i niz radionica, predavanja i aktivnosti i sa valjevskim osnovcima.