Karijerni centar za osobe sa invaliditetom

Karijerni centar Caritasa Valjevo pruža niz usluga osobama sa invaliditetom, sa ciljem njihovog osnaživanja za tržište rada. Kroz individualno savetovanje i grupne radionice, korisnicima se pomaže da razviju potrebne veštine za aktivno traženje posla i uspešnu prilagode radnom okruženju.

Usluge Karijernog centra uključuju:

• Individualno savetovanje – podrška pri izboru profesionalnih ciljeva, kao i uključivanju u radno i socijalno okruženje.
  • Radionice ličnog razvoja – organizacija i vođenje radionica mekih veština, kao što su upravljanje vremenom, komunikacija, rešavanje konflikata, timski rad.
  • Podrška pri traženju zaposlenja – motivisanje i osnaživanje za aktivno traženje posla, priprema za razgovore, pomoć u pisanju CV-a i registraciji na portal za zapošljavanje osoba sa invaliditetom.
  • Radna praksa i obuke – organizovanje i usmeravanje na radnu praksu ili profesionalne obuke, u skladu sa individualnim planom zapošljavanja.

Značaj individualnog savetovanja: individualno savetovanje igra ključnu ulogu u pružanju podrške prilagođene potrebama svakog pojedinca. Kroz ovu uslugu, savetnici pomažu osobama sa invaliditetom da prepoznaju svoje jedinstvene veštine i sposobnosti, prilagode se specifičnim poslovnim zahtevima, i razviju strategije za uspešno uključivanje u radno okruženje.

Radionice ličnog razvoja: radionice su osmišljene kako bi unapredile “meke” veštine, samopouzdanje i osposobile korisnike za aktivno uključivanje na tržište rada. Teme uključuju komunikacione veštine, upravljanje vremenom, rešavanje konflikata, timski rad, i simulacije razgovora za posao. Pored profesionalnih veština, učesnici dobijaju priliku za razmenu iskustava i izgradnju mreže podrške, što dodatno jača osećaj zajedništva i motivacije.

Radne prakse i profesionalne obuke: radne prakse omogućavaju korisnicima da primene svoje veštine u  radnom okruženju i steknu iskustvo, čime se povećava njihova konkurentnost na tržištu rada. Profesionalne obuke pružaju priliku za usvajanje specifičnih veština potrebnih za određene poslove, u skladu sa potrebama i interesovanjima korisnika.

Karijerni centar je otvoren u okviru projekta „Posao po meri: Ekonomsko osnaživanje osoba sa invaliditetom“ koji je finansiran od strane USAID-a, nosilac projekta je  Forum mladih sa invaliditetom, a Caritas Srbije jedan od partnera.

Za više informacija ili zakazivanje individualnih konsultacija, kontaktirajte nas na:

📞 Telefon: 060/3065-404

📧 E-mail: marija@caritas-valjevo.rs

🏢 Adresa: Caritas Valjevo, Braće Veličković 44.